| Tytuł: | Poczatkowe objawy ciąży |
| Autor: | kasieńka 25.6.2010, 08:23 |
| Ja z kolei mialąm wiekszosc objawow ciazy prtzez okolo miesiac, ale kiedy zrobilam test, okazalo sie ze wynik jest negatywny. poszlam do mojego ginekologa i on rowniez stwierdzil ze nie jestem w ciazy. czasami po prostu bywa tak, ze kobieta moze miec urojone, nieprawdziwe objawy, ktore dotycza innych schorzen. | |
| Autor: | kama84 25.6.2010, 08:31 |
| Z tego, co mówił mi lekarz większość prawdziwych objawów ciąży możemy zaobserwować dopiero po kilku tygodniach. Nie da się raczej precyzyjnie określić tych objawów, bo bardzo często są one fałszywym alarmem. Lepiej nie sugerować się samymi objawami. | |
| Autor: | kam 6.6.2011, 20:47 |
| ja bylam chora w ciazy | |

Skurcze porodowe
Każda kobieta może opisywać swoje skurcze inaczej. Dla jednych jest to przeszywający, a dla innych nieco łagodniejszy i tępy ból. Przed porodemmogą występować skurcze Braxtona Hicksa, które jednak są fałszywym sygnałem jego rozpoczęcia.
Nadżerka jest najczęstszą dolegliwością kobiecych narządów płciowych. O jej wykryciu najczęściej decyduje przypadek podczas zwykłego badania ginekologicznego. Nadżerka, dawniej zwana „erytroplakią”, jest dziś prawdziwą plagą współczesnych kobiet.
Endometrioza
Endometrioza to choroba, dotykająca tylko kobiety. Najprościej ujmując, schorzenie to dotyka kobiety w momencie, gdy błona śluzowa występuje nie tylko tam, gdzie powinna, czyli w jamie macicy, ale właśnie poza nią.