Objawy ciąży

objawy-ciazy_wiem_o_zdrowiu
    • Forum
    • ja bylam chora w ciazy...(więcej)
    • Hej! Jestem w ciąży i mam problem z zaparciami. niby czytałam na stronie zaparcia.ból-brzucha.com.pl że kobiety w ciąży często cierpią na zaparcia, ale co można z nimi robić? Moge brać ja...(więcej)
    • Jestem w ciąży, do 3 miesiaca nie maiała o tym pojęcia!!!!jedyny objaw brak miesiączki-ale tak się mi już zdarzało. ...(więcej)
    • Mam poważny problem, współżyłam z chłopakiem, ale zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Niby wszystko w porządku. Ostatnio w terminie miesiączki dostałam tylko plamienia, a teraz dziwnie mnie...(więcej)
    • Cześć. Jestem obecnie w 2 miesiącu ciąży, na razie co miesiąc mam plamienia. Lekarz mówi, że tak czasem się zdarza. Czy lekarz na rację?...(więcej)
    • Witajcie, ja dowiedziałam się o ciąży w 10 tygodniu, ponieważ wcześniej nie miałam żadnych objawów. Czy to nie za późno, bo do tej pory nie brałam witamin ani kwasu foliowego, a podobno kw...(więcej)

Forum

Poczatkowe objawy ciąży (Poczatkowe objawy ciąży)
    ja bylam chora w ciazy
    (więcej...)

3
    zaparcia w ciąży (Ewelina)
    Hej! Jestem w ciąży i mam problem z zaparciami. niby czytałam na stronie zaparcia.ból-brzucha.com.pl że kobiety w ciąży często cierpią na zaparcia, ale co można z nimi robić? Moge brać jakieś leki ziołowe czy zostają mi się tylko napoje mleczne?
    (więcej...)

1
    ciąża (Ada)
    Jestem w ciąży, do 3 miesiaca nie maiała o tym pojęcia!!!!jedyny objaw brak miesiączki-ale tak się mi już zdarzało.
    (więcej...)

1
    czy to może być ciąża (Marcia22)
    Mam poważny problem, współżyłam z chłopakiem, ale zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Niby wszystko w porządku. Ostatnio w terminie miesiączki dostałam tylko plamienia, a teraz dziwnie mnie mdli i pobolewają mnie piersi, od ostatniej miesiączki minęło 7 tygodni. Czy moje objawy mogą wskazywać na ciążę?
    (więcej...)

1
    Plamienia w ciąży (Franka)
    Cześć. Jestem obecnie w 2 miesiącu ciąży, na razie co miesiąc mam plamienia. Lekarz mówi, że tak czasem się zdarza. Czy lekarz na rację?
    (więcej...)

1
    ciąża bezobjawowa (Mania)
    Witajcie, ja dowiedziałam się o ciąży w 10 tygodniu, ponieważ wcześniej nie miałam żadnych objawów. Czy to nie za późno, bo do tej pory nie brałam witamin ani kwasu foliowego, a podobno kwas należy brać już przed ciążą. Czy nie zaszkodziłam swojemu dziecku?
    (więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
    Autor:
    Wpisz poprawną odpowiedz
    aby wysłać wiadomość
    Podaj najwyższy szczyt Polskich Tatr

objawy-ciazy_ciekawostki

Ciekawostki

Skurcze porodowe
    Każda kobieta może opisywać swoje skurcze inaczej. Dla jednych jest to przeszywający, a dla innych nieco łagodniejszy i tępy ból. Przed porodemmogą występować skurcze Braxtona Hicksa, które jednak są fałszywym sygnałem jego rozpoczęcia.

Czy wiesz, że...

Nadżerka jest najczęstszą dolegliwością kobiecych narządów płciowych. O jej wykryciu najczęściej decyduje przypadek podczas zwykłego badania ginekologicznego. Nadżerka, dawniej zwana „erytroplakią”, jest dziś prawdziwą plagą współczesnych kobiet.

Polecamy

Endometrioza
    Endometrioza to choroba, dotykająca tylko kobiety. Najprościej ujmując, schorzenie to dotyka kobiety w momencie, gdy błona śluzowa występuje nie tylko tam, gdzie powinna, czyli w jamie macicy, ale właśnie poza nią.

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.